Fotoboek – Cambodia

Naar aanleiding van een fotografie serie uit Cambodja is een fotoboek gemaakt waarin de, met een analoge camera geschoten, foto’s op afgedrukt zijn.

Canon AE1
De foto’s waren geschoten met een oude analoge Canon AE1 camera. Toendertijd het nieuwste van het nieuwste, want dit was de eerste camera die zelf het diafragma of de sluitertijd kon bepalen. Tegenwoordig is dit natuurlijk geen cutting-edge technologie meer, maar de foto’s gemaakt door deze camera blijven een sfeer houden die je niet met digitale camera’s en filters voor elkaar krijgt. Alleen al omdat er maar 26 shots op een rolletje zitten, in plaats van ruimte voor duizenden foto’s op een sd-kaartje, zorgen ervoor dat er gewerkt moet worden in een begrenzend, en daardoor bevrijdend, kader.

Instagram
Een ander mooi voordeel van analoge fotografie is dat je deze foto’s sneller laat afdrukken. Ik heb de serie foto’s onderverdeelt in 4 hoofdstukken en elk hoofdstuk bestaat uit 7 tot 10 foto’s. Deze zijn afgedrukt in een vierkant boek. Vierkant omdat dit juist het kader is van Instagram. Op deze manier wou ik het oude medium, analoge fotografie, combineren met een nieuwer medium, Instagram.

Het boek is een perfect medium dit als centerpiece op de koffietafel gezet kan worden.

Het gehele boek is hier in digitale vorm te vinden.